Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Ο ελεύθερος χρόνος του νέου

Βρισκόμαστε σε μια εποχή στην οποία ο χρόνος παίζει καθοριστικό, για τα πάντα, ρόλο. Ο χρόνος είναι χρήμα, είναι ενέργεια, είναι αγαθό ανυπολόγιστης αξίας ειδικά για τους νέους. Σε μία καθημερινότητα βάναυση και εχθρική προς τον, ευαίσθητο, ψυχικό κόσμο του νεόυ, ο ελεύθερος χρόνος είναι μία δικλείδα ασφαλείας.
Όπως και οι ενήλικες έτσι και εκείνος φαίνεται πως περιμένει αγωνιωδώς καθ’ όλη τη διάρκεια της βδομάδας το ρεπό του. Αυτό δείχνει πόσο απωθητική μοιάζει η ρουτίνα του καθενός και πόσο «ευχάριστα» νιώθει στο περιβάλλον του. Έτσι η καθημερινότητα γίνεται φυλάκιση!
Η λύση είναι αυτό που σιγά σιγά γίνεται ένα απ’τα πιο κερδοφόρα επαγγέλματα. Οργάνωση και σωστή αξιοποίηση χρόνου. Οι ελάχιστες ώρες που όσο πάνε και περιορίζονται πρέπει να αξιοποιούνται σωστά. Γι’αυτό ο νέος πρέπει να κάνει πράγματα που να τον εκφράζουν και να τον ικανοποιούν σαν προσωπικότητα. Να μην επιρεάζεται απ’τη μάζα. Επιτέλους αυτονομείται και αυτό πρέπει να γίνει σ’όλους τους τομείς!
Όταν καταφέρει να κάνει πράγματα που τον ικανοποιούν τότε θα μπορεί να ανταπεξέρχεται στις απαιτήσεις της καθημερινότητας σαν κάτι απλό και, ας πούμε, αδιάφορο. Γεμάτος απ’τις δραστηριότητες που επέλεξε έχει ψυχική δύναμη να καταναλώσει.
Έτσι λοιπόν δημιουργούνται πολίτες ικανοποιημένοι απ’τον εαυτό τους αρχικά που στη συνέχεια μπορούν να ζητήσουν τα δικαιώματά τους απέναντι στους άλλους. Γιατί όταν αδικείς τον εαυτό σου δίνεις το δικαίωμα και στους άλλους να σε αδικούν.

Σάββας Αβραμίδης

Υπεύθυνος Σταθμού

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ WEB RADIO