Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

110.000 (ΠΕΡΙΠΟΥ) ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ!

Δυστυχώς, τόσο κόστισε στους δημότες του Κερατσινίου οι εορταστικές εκδηλώσεις για το καρναβάλι! Και με κάνει να αναρωτιέμαι γιατί στο Κερατσίνι η Δημοτική Αρχή δείχνει να πιστεύει ότι ο πολιτισμός φαίνεται να είναι συνυφασμένος μόνο με χαβαλέ, διασκέδαση κι έλλειψη ουσίας, αλλά και την έλλειψη εκδηλώσεων που θα βοηθούσαν στην πολιτιστική προαγωγή του τόπου.
Δε λέω καλή και χρήσιμη και η διασκέδαση για να ξεφύγουμε λίγο από τις δυσκολίες της καθημερινότητας, αλλά δεν φθάνει μόνο αυτό! Ο πολιτισμός έχει να κάνει με την εκλέπτυνση του ατόμου, ως αποτέλεσμα διαρκούς παιδείας του ατόμου και συνεχούς επαφής του με τις ανώτατες πνευματικές δημιουργίες του ανθρώπου, με την καλλιέπεια της γλώσσας, την καλλιέργεια των άλλων μορφών έκφρασης, αλλά και με τη δημιουργία ιδανικών και οραμάτων για έναν καλύτερο κόσμο, για έναν καλύτερο άνθρωπο.
Ψάχνω να βρω πότε τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Κερατσινίου είχε την πρωτοβουλία (και δεν εννοώ την οργανωτική μονάχα) πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα βοηθούσαν στην καλλιέργεια του πνεύματος. Ψάχνω να θυμηθώ πότε δημιούργησε πολιτισμό. Και δυστυχώς, δυσκολεύομαι αρκετά στο να βρω...
Αναρωτιέμαι πότε στηρίχθηκε από το Δήμο Κερατσινίου η κερατσινιώτικη, κι όχι μόνο, νεολαία ως παράγοντας πολιτισμού, ως εκείνη τη ζωοφόρο δύναμη που δύναται όχι μόνο να γεύεται τον πολιτισμό, αλλά και να δημιουργεί πολιτισμό!
Μήπως τελικά η προαγωγή του πολιτισμού από τη Δημοτική Αρχή και την αντίστοιχη Δημοτική Επιχείρηση είναι για τα καρναβάλια;


Γιώργος Μπρισκόλας

Ψυχολόγος MSc- Λογοτέχνης