Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Ο τραγουδιστής των AlfaRED69 Νίκος Χατζηστεφάνου ξεκινά εκπομπές στον σταθμό μας...

Ο τραγουδιστής Νίκος Χατζηστεφάνου του κερατσινιώτικου hard-rock συγκροτήματος AlfaRED69, απ' αυτήν την Πέμπτη (16-09) και κάθε Πέμπτη από τις 22:30 μέχρι τις 24:00, θα μας κρατάει συντροφιά με τις μουσικές του επιλογές και τις απόψεις του για διάφορα θέματα με την εκπομπή "Η γιαγιά μου έλεγε...". Παράλληλα, μέσα από τις εκπομπές των παραγωγών θα έχετε τη δυνατότητα να ακόυσετε τόσο τα τραγούδια των AlfaRED69, όσο και τα τραγούδια κι άλλων κερατσινιώτικων συγκροτημάτων.
Με αυτόν τον τρόπο οι υπεύθυνοι του Keratsini Web Radio (Γιώργος Μπρισκόλας και Μπάμπης Μανουσιάδης), θέλουν να δείξουν ότι το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα, η οποία θα ενωθεί με εμάς στον καινόυριο Δήμο, έχει αξιόλογους νέους με ταλέντο και καλλιτεχνικές ανησυχίες! Γι' αυτό και θα προωθούμε και θα προβάλλουμε, όσο περισσότερο μπορούμε, τα πνευματικά έργα της νεολαίας μας, πιστεύοντας ότι οι νέοι μπορούν και δημιουργούν αξιόλογο πολιτισμό.
Κλείνοντας, θα σας παρουσιάσουμε κι ένα σύντομο βιογραφικό των AlfaRED69.

Στις αρχές της δεκαετίας ο Νίκος (Φωνή/Κιθάρες) θα φορμάρει μια νέα μπάντα ως one-man-band υπό το όνομα Crimson Alfa. Έχοντας στις αποσκευές του διάφορες ιδέες και μελωδίες θα ταξιδέψει στην Ιρλανδία όπου εκεί θα γράψει τρία τραγούδια, τα "Irish Lady", "Chloe" και "Jill's Lullaby". Επιστρέφοντας θα στραφεί στον φίλο του Αντώνη (Πλήκτρα) για να τον βοηθήσει στην ηχογράφηση και την παραγωγή. Ο τελευταίος ακούγοντας τα κομμάτια μπαίνει στο γκρουπ. Ο Νίκος μετά από ένα ταξίδι στα Χανιά επιστρέφει με ακόμη 2 τραγούδια στις βαλίτσες του, τα "Breed" και την συνέχεια αυτού το "Dark Equilibrium". Τα πέντε αυτά κομμάτια θα ηχογραφηθούν στο στούντιο του Αντώνη και θα περιληφθούν στο πρώτο EP της μπάντας με τίτλο "The 500 Ltd. EP". Το ΕΡ θα πάρει πολύ καλές κριτικές ενώ το Metal Hammer θα του δώσει βαθμό 7/10.
Η αναζήτηση για τα υπόλοιπα μέλη θα ξεκινήσει αμεσα ώστε να πραγματοποιηθούν διάφορες εμφανίσεις. Μετά από αρκετές ακροάσεις η μπάντα θα καταλήξει στον Δημήτρη (Drums), από το προηγούμενο σχήμα του Νίκου, και στον Γιώργο (Μπάσο) που είναι και ο art director του γκρουπ.
Αρκετές αναποδιές θα προκύψουν πράγμα όμως που δεν σταμάτησε ούτε στιγμή τα παιδιά από το όνειρό τους.
Έτσι, πεισμωμένοι και με νέες δυνάμεις, η μπάντα θα μπει στο στούντιο 222 στην Καλλιθέα το 2010 να ηχογραφήσει το δεύτερο του ΕΡ με τίτλο "Devil Girl". To EP περιέχει 2 νέα τραγούδια, τα "Through Fire" και το ομώνυμο, καθώς και μια πιο hard εκτέλεση του "Jill's Lullaby". H στροφή στον ήχο της μπάντας είναι γεγονός και με ένα πιο σκληρό και ωμό ύφος η μπάντα συνεχίζει την συγγραφή κομματιών για το πρώτο της full length album και φυσικά έχει στα σχέδιά της όσες περισσότερες live εμφανίσεις γίνεται.
Το νέο ΕΡ της μπάντας θα βαθμολογηθεί και αυτό με 7/10 από το Metal Hammer!!