Παρασκευή, 3 Σεπτεμβρίου 2010

Ποιός είναι στην πραγματικότητα ο άρρωστος;

Αρρώστια... Ανωμαλία...

Μήπως είναι κολλητικά;

Καθώς χάζευα στο facebook μου ήρθε ένα έτοιμα για τη συμμετοχή μου σε σελίδα με τίτλο "ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΣΤΗΝ ΑΝΗΛΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΠΟΥ ΠΕΤΑΕΙ ΚΟΥΤΑΒΑΚΙΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΟΤΑΜΙ".

Ενώ φορτώνει η σελίδα, πρωτοαντικρίζω τη φωτογραφία του κοριτσιού και από κάτω σύνδεσμο με σημείωση "ο λόγος που φτιάχτηκε η σελίδα".

Ο σύνδεσμος αυτός οδηγούσε σε βίντεο ντοκουμέντο που δείχνει την ανήλικη να κάνει πραγματικότητα αυτή την άρρωστη σκέψη. Όσο για τη σελίδα, ήταν γεμάτη απο σχόλια «θαυμαστών» που έβριζαν την ανήλικη και εύχονταν να την κατασπαράξουν τα σκυλιά και άλλα παρόμοια.

Και ρωτάω! Ποιός είναι αυτός που θα πει «κρέμασμα» για κάποιον άνθρωπο, ο οποιός είναι άρρωστος και χρειάζεται βοήθεια. Χαρακτηριστική φωτογραφία απεικονίζει ηλεκτρονικά τον διάλογο της κοπέλας, η οποία λέει (στα αγγλικά) «Χτες μίλησα με τον Ιησού και μου είπε πως δεν έχει πρόβλημα».

Η αντίδραση, όμως, της κοινωνίας μας (και λέω κοινωνίας μας, γιατί ελληνική είναι η σελίδα) ήταν να βρίσει την κοπέλα και ταυτόχρονα να παραπέμψει το κοινό να δει το βίντεο.
Αν εκείνη στην παράνοια και το πρόβλημα της έσφαλε μία, οι άνθρωποι αυτοί επαναλαμβάνουν την πρά
ξη! Και θεωρούνται φυσιολογικοί.

Ποιός είναι τελικά στην πραγματικότητα ο άρρωστος;


Σάββας Αβραμίδης
Παραγωγός
Web Radio Keratsini
Μουσικός
Μαθητής 3ου ΓΕΛ Κερατσινίου